Jak na skvělé burgery?


Výborný burger si zvládnete vyrobit i sami. Stačí vám pár základních surovin a naše bunska. Ta vám navíc díky speciální technice balení v ochranné atmosféře déle vydrží.


* Burgerovým houskám říkáme bunsky. To proto, že burger znáte jako hotový pokrm včetně náplně a houska zase označuje jiný druh pečiva. Bunska vychází z anglického bun a může být slaná i nasládlá.

Jak připravit skvělý burger podle…

Pekařství Křižák

Na grilu doporučujeme bunsky opékat kousek vedle plamene. Nevadí, když se lehce spálí. Nevyhovující vrstvu snadno seškrábnete nožem. Bunska má být pořádně propečená, aby se do ní nevsákla omáčka a aby v závěru při prvním kousnutí bylo slyšet krásné křupnutí.

Pivnice Masný Růžek

Nejlepší burger si vyrobíte z poctivého hovězího masa dochucené solí a pepřem, zapečené dobrým chedarem, vložené do luxusních bunsek, které jsou nyní vyhodně balené v ochranné atmosféře, a tím pádem vám déle vydrží.

Bulky potřeme domácí barbecue omáčkou a doladíme pečenou slaninou, grilovanou červenou cibulkou, křupavým salátem a rajčetem.

Web Pivnice Masný Růžek

Būcheck

Hlavně to nepřekombinovat :). Čím méně surovin, tím lépe. Nejdůležitější jsou dvě věci – dobré maso a dobrá žemle.

Facebook Būcheck

Coolňa Burger&Hotdogs

Vyzreté mleté hovädzie si hodinu pred grilovaním vyložím. Na jednej polke grila, ktorú mám menej rozpálenú si pred grilovaním skaramelizujem červenú cibuľu (na trstinovom cukre) a potom si dám otoastovať rozkrojenú žemľu do mäkka resp. kým sa mi nevytvorí krusta.

Na rozpálenejšej strane grilu najprv pečiem slaninu, ktorá mi zároveň spraví jemnú vrstvu tuku na grile a mäso sa tak neprilepí. Opečenú slaninu dám na 2–3 servítky aby mi mal kam odkapať prebytočný tuk a nebola slanina príliž mastná.

Po slanine na gril hodím placku mäsa, osolím hrubozrnnou soľou, okorením čerstvo namletým 4-farebným korením a spravím v strede dierku. Keď sa mi po cca 3 minútach spraví po vonkajšom okraji „mazľavý“ prsteň obrátim mäso a položím naň cheddar, slaninu a cibuľu. Keď sa mi cheddar rozpustí po cca 2–3 minútach viem, že je mäso hotové a odložím ho odpočinúť na chvíľu bokom na gastronádobu.

Na spodnú stranu otoastovanej žemľe si dám omáčku „kečupového“ typu, v mojom prípade domácu BBQ omáčku a ak chcem v burgeri šalát, položím ho na ňu (šalát mi tak pohltí šťavu čo bude tiecť z mäsa a pomôže v tom aby sa žemľa nerozmočila). Na vrchnú stranu otoastovanej žemle dám omáčku majonézového typu. Mne konkrétne záleži na tom aby bola i žemlička teplá, preto si skladám burger na obrátenej gastronádobe nad slabšie rozpálenom grile. Burger poskladám a do stredu dám napichovátko aby sa dobre jedol a hociako sa zákazníkovi nešmýkal v rukách.

Facebook Coolňa Burger&Hotdogs

U Dřeváka

Doporučuji vyzrálý hovězí krk – ideálně v poměru 70 % libové a 30 % tučné maso. Na dochucení stačí sůl a čerstvě namletý pepř. Pokud chcete vyzkoušet něco odvážnějšího, doporučuji do masa přidat dijonskou hořčici, nakládaný zelený pepř, trochu worchesteru a sůl. Maso musí být uplácané rovnoměrně, jinak nebude rovnoměrně propečené. Maso musí jít na rozpálený gril, ideální propečení je medium-rare. Zkuste experimentovat, hamburger snese vše – nedávno jsem dělal hamburger s višňovým chutney a majonézou z grilovaných pomerančů, neuvěřitelná paráda! Bunska – ideálně z Pekařství Křižák. Vždy opéct, ideálně na tuku ze slaniny, kterou jste měli na grilu pár vteřin před tím.

Web U Dřeváka

La Formaggeria – Gran Moravia

Na burgery doporučujeme náš sýr Grilami, na který stačí trocha pepře a pokapat citronovým olivovým olejem.

Web La Formageria

Doporučujeme vyzrálé hovězí z řeznictví Klouda a sýry Gran Moravia z La Formaggeria.

Maso Klouda La Formaggeria

Jaké jsou bunsky podle našich zákazníků

Vždy vyhovíte našim požadavkům, a pokud něco nemáte v sortimentu, vyrobíte pečivo exkluzivně pro naši restauraci. Na pečivu od vás se mi líbí pořád stejná kvalita, chuť a velikost.

— Jiří Ampapa, Masný Růžek

V našom regióne ste najväčšími expertmi na burgery. Ceníme si, že ste vždy ústretoví k našim požiadavkám a myšlienkam. Navyše, z celej vašej firmy vyžaruje rodinná atmosféra. Coolňa bulka, ktorú ste pre nás vytvorili, je nadýchaná, vláčna, voňavá a skvelo chutí aj bez náplne.

— Coolňa Burger&Hotdogs

S vaším pečivom sme mali už výborné predchádzajúce skúsenosti, preto sme sa rozhodli zveriť vám tiež výrobu pečiva podľa nášho receptu. Páči sa nám kvalita, osobný prístup.

— Būcheck

Skvělé produkty, rychlá reakce na naše požadavky. Na Vašem pečivu se nám líbí chuť, vůně i vizuální dojem.

— Coucou Pastrami

Spolupracuji s vámi, protože děláte poctivé pečivo a jste z regionu. Všechny vaše výrobky jsou skvělé a chutnají nám i našim hostům.

— Přemysl Richter, Restaurace na 17 Vranovice

Vaše bunsky a i další pečivo se nám líbí a moc hodí do našeho konceptu. Vaše bunska je to pravé, co naše burgery chtějí – tvar i chuť.

— Libor Pláteník, Nok Nok restaurant

Spolupracujeme s vámi, protože máte dobrou nabídku pečiva a bunsek na burgery. Závozy jsou pravidelné po objednávce se vždy můžeme spolehnout, že budeme mít pečivo na provoze. Spolupracujeme s vaší firmou cca rok a půl. Celkově firma s vámi spolupracuje několik let. Bunsky na burgery mají dobré těsto, hosté jsou spokojeni.

— Vladimír Braun, Garden Restaurant

Díky vaší spolupráci můžeme klientům nabídnout kvalitu a vynikající chuť vašich produktů. Pro nás jako majitele byla spolupráce sázka na jistotu, rychlost dodání a spolehlivost jasnou volbou. Komunikaci a vyřizování objednávek si také velmi chválíme. Spolupráci jsme zahájili během letních měsíců v roce 2019 a vše funguje bez nejmenších problémů. Vaše pečivo vyniká čerstvostí, chutí a množstvím nabízených produktů. Bunsky pro nás byly milým překvapením, po dlouhém hledání vhodného pečiva pro naše hot-dogy. Bunska má požadovaný tvar i velikost a její zlatavá barva dodá na prvním dojmu, když se objeví zákazníkům na stole. Chuť je neméně výborná.

— Silvie Hlaváčová, Sousedi cafe & wine Pavlov

Proč s vámi spolupracuji je strašně jednoduché. Komunikace s vámi nikdy není problém. A hlavně je pro mě nejdůležitější, že se nám společně podařilo vytvořit produkt, který je zaprvé skvělý a zadruhé ho prostě nikdo jiný nemá a tím máme velký náskok před konkurencí.

— Jakub Řiháček, šéfkuchař, U Dřeváka Beer & Grill